Kas Yırtığı Nasıl Tedavi Edilir

Home / Fizik Tedavi Türleri / Kas Yırtığı Nasıl Tedavi Edilir
Kas Yırtığı Nasıl Tedavi Edilir

Kas Yırtığı Nasıl Tedavi Edilir?

Liflerden oluşan kasların yapısı oldukça hassastır. Güçlü ancak iskelet sistemini sararak hareket etmenizi sağlayan sistemler olarak kaslar çeşitli nedenlerden dolayı yırtılabilmektedirler. Kasların aşırı gerilmesi, zorlanması veya ani ters hareketlerin yapılması sebebiyle genellikle sporcularda sıkça karşılaşılan kas yırtılması liflerin arasında meydana gelen kanama olarak adlandırılmaktadır. Kas yırtılması oluşan bölge hareket ettirmeniz de herhangi bir engel meydana gelmezken bölgede şiddetli bir ağrı ile beraber şişlik oluşabilmektedir.

Kas yırtılmasının nedeni liflerin arasında kanama meydana gelmesidir ve ancak kaslar çok kanlanan bir dokuya sahip olduğundan oldukça hızlı bir şekilde iyileşirler. Tendon ve kas belirli sayıda hareket etmek üzere yer almıştır ve bu nedenle kasların gereğinden fazla yıpranması kas yırtılmasını kaçınılmaz hale getirecektir. Egzersiz yapmadan önce ısınma hareketlerini uygulamak kaslarımızın ısınması ve ani zorlamalara karşı hazırlık oluşmasını sağlamaktadır. Bu konuda dikkatli olunmadığı da kas yırtılması kaçınılmaz hale gelmektedir.

Kas yırtığı nasıl tedavi edilir diyorsanız bunun için yapılması gereken ise öncelikli olarak çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan bu durumda ağrı, şişlik ve morarma gibi belirtilerin gözlenmesi durumunda önce Fizik Tedavi uzmanına daha sonra da elle muayene gerçekleştirildikten sonra da gerekliyse ortopedi bölümüne yönlendirmeler gerçekleştirilir. Öncelikli olarak kas yırtılmasında hastanın dinlendirilmesi ve kasların büyümesi, kanamanın artması önlenmelidir. 2-3 saatte bir buz kompres uygulaması bu tür hastalara uygulanmalıdır.

Yaralı bölgenin yüksekte tutulması kas onarımı için sıcak ultrason veya fizyoterapi uygulaması da tedavi sürecinde ağrının azalması için uygulanan fizyoterapi işlemlerinin yanı sıra ilaç tedavisi de uygulanmaktadır. Yumuşak doku mesajları ve egzersizleri ile dokunun güçlendirilmesi sağlanırken fizik tedavi yöntemleri ile gerçekleştirilemeyen hastalıklar ve boyutlar için cerrahi müdahaleler de gerekebilir.

Yorumlar

E-posta adresiniz saklı kalacaktır.